Rotselaar Skate Collective zorgt voor voorbeeldig skatepark

23 september 2021 | 14u16 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
skatepark
Op de site van Sportoase Ter Heide is sinds geruime tijd een skatepark gevestigd. De opgemerkte acties van een groep geëngageerde jongeren, verenigd in Rotselaar Skate Collective, hebben er onlangs tot een heuse skate community geleid.

Net zoals dat in tal van andere steden en gemeentes het geval was, ging de gemeente Rotselaar na de heropening van de skateparken tijdens de pandemie op zoek naar mensen om alles in het oog te houden. Een oproep die bij Yoeri Mariën en zijn vrienden niet in dovemansoren terecht kwam. “Deze topkerels hebben ons park toen op een coronaproof manier weten op te houden”, vertelt de Rotselaarse schepen, Nele Demuynck (CD&V). “Ze sensibiliseerden de andere gasten ook om hun afval op te ruimen.”

 Al snel werden zij een aanspreekpunt met de gemeente en beslisten ze zich een beetje formeler te organiseren.  “We hebben dan beslist om het Rotselaar Skate Collective op te starten”, vertelt Yoeri. “We maken niet alleen het skatepark schoon waardoor we het goede voorbeeld proberen te geven, maar maken ook samen clips en betrekken de jeugd met skatelessen.” Daarnaast droomden ze ook stiekem van de organisatie van een skate contest, een droom die ze onlangs - na lang en geduldig wachten – eindelijk konden realiseren.  Heel wat skaters kwamen erop af en met de opbrengst van het evenement willen ze extra vuilbakken en peukenbakken aanschaffen. “Daarnaast zaten we ook samen met de gemeente en de politie om te praten over de uitbreiding van het skatepark en de sociale controle ervan.”, aldus nog Yoeri. 

Lees meer over