Rotselaar neemt afscheid van gewezen burgemeester Marcel Van Goolen

23 maart 2021 | 15u17 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
marcel van goolen
Na een slepende ziekte overleed Marcel Van Goolen afgelopen zondagmiddag op 75-jarige leeftijd in familiekring. Marcel Van Goolen was in Rotselaar burgemeester van 1989 tot 1992 en aansluitend schepen tot 2001. In totaal was hij gedurende 36 jaar een actief lid van de gemeenteraad, waarvan drie jaar als voorzitter.

Marcel Van Goolen was jarenlang het boegbeeld van de Rotselaarse liberalen. Hij werd in 1988 burgemeester en was tot eind 2018 fractieleider voor Open Vld in de gemeenteraad. Van 2013 tot 2015 was hij voorzitter van de gemeenteraad. Marcel nam niet meer deel aan de jongste gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Marcel, in het beroepsleven technisch tekenaar bij de Vlaamse Milieumaatschappij, begon zijn politieke carrière in 1975. Hij richtte toen in Werchter een afdeling van de toenmalige PVV op en nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 1976. In 1983 kwam hij in de gemeenteraad. Intussen nam hij ook deel aan de provincieraadsverkiezingen en kwam in 1983 als eerste opvolger in de toenmalige raad van de unitaire provincie Brabant terecht.

In 1988 maakte hij met de PVV een kartellijst met de Volksunie en vormde hij samen met de socialisten en de groenen tussen 1989 en 1994 een meerderheid. Marcel werd de eerste drie jaren van deze legislatuur burgemeester. Nadien werd hij eerste schepen. Ook in 1994 bleef hij schepen maar dan met de CD&V als partner. 

Tijdens zijn burgemeesterschap realiseerde hij onder meer de ambachtelijke zone ‘Wingepark’ en bouwde hij het sportcentrum en de zwemzone ‘De Meander’ aan het recreatiedomein de plas van Rotselaar.

In zijn vrije tijd hield Marcel enorm van sport, vroeger actief als voetballer, later als oprichter van voetbalclub ‘Vlug en Vrij Rotselaar’ in de Hellicht. Hij lag ten slotte ook aan de basis van de verbroedering met het Vijfde Linieregiment dat elk jaar deelneemt aan de herdenking van de Slag aan de Molen (1914).

Open Vld Rotselaar wil Marcel vooral herinneren als een politieke teamspeler, met een onverdroten en vakkundige interesse voor alles wat te maken had met openbare werken en ruimtelijke ordening, maar vooral als een man met het hart op de juiste plaats. 

De begrafenis van Marcel Van Goolen vindt aanstaande vrijdag 26 maart 2021 plaats in familiekring. Begroeting is mogelijk aanstaande donderdag 25 maart 2021 tussen 19 en 20 uur bij begrafenisondernemer Eraly, aan de Torenstraat te Rotselaar. 

Lees meer over