Rotselaar is trots op haar trotsbon

22 maart 2021 | 18u14 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
trotsbon
Met de trotsbon stak gemeente Rotselaar lokale ondernemers een hart onder de riem. Elk huisgezin kreeg een lokale aankoopbon van 15 euro thuisbezorgd en nog eens 1291 trotsbonnen werden via het Sociaal Huis ingezet om de koopkracht van kwetsbare gezinnen te verhogen. Met 100 ondernemers die aan de actie deelnamen en een inruilpercentage van 73,5% was de trotsbon een groot succes.

Corona maakt het ook voor lokale ondernemers niet gemakkelijk. Om hen een hart onder de riem te steken, zette de gemeente in de zomer van vorig jaar de actie #ikkooplokaal op. Centraal in de actie stond de trotsbon, een aankoopbon met een waarde van 15 euro voor elk huisgezin in Rotselaar. Schepen De Bruyn (N-VA): “Meer dan 73 % van alle uitgereikte trotsbonnen werden ook effectief gebruikt. De gemeente slaagde er bovendien in om elke handelaar binnen de twee weken uit te betalen. In totaal betaalde de gemeente 104.205 euro uit die rechtstreeks naar Rotselaarse ondernemers ging.”

Maar de actie was meer dan een eenmalige aankoopbon, de hele campagne #ikkooplokaal bracht de inwoners dichter bij de lokale ondernemers. Verder werden de terrasmogelijkheden voor de lokale horeca uitgebreid, werd aan marktkramers en kermiskramen geen standgeld gevraagd en  zorgde de gemeente ervoor dat informatie over Vlaamse en federale maatregelen vlot doorstroomde naar lokale ondernemers.

Lees meer over