Rotselaar investeert 35.000 euro in toverkasteel voor gemeentelijke basisschool Het Nest

11 januari 2021 | 18u12 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
toverkasteel in Rotselaar
Gemeentelijke basisschool Het Nest in Wezemaal opende vandaag haar nieuw speeltoestel op de kleuterspeelplaats. De gemeente investeert 35.000 euro in een gloednieuw toverkasteel.

Vanaf vandaag kunnen de kleuters van gemeentelijke basisschool Het Nest zich volledig uitleven in hun gloednieuw toverkasteel. Het vorige speeltoestel was na vele jaren dienst toe aan vervanging. Om de kleuters zo snel mogelijk te kunnen laten genieten van hun nieuwe speeltuig, staken enkele behulpzame ouders de handen uit de mouwen tijdens de kerstvakantie. Samen realiseerden ze de nodige voorbereidende werken zodat de installatie onmiddellijk na de verlofperiode gestart kon worden.

Burgemeester Jelle Wouters en schepen van onderwijs Nele Demuynck mochten vandaag de site officieel openen samen met ‘de jarigen van de week’. Doorheen de dag ging elke kleuterklas op verkenning met behulp van een oudere klas, zo konden ze rustig wennen aan de verandering op hun speelplaats. Op het Toverkasteel met dubbele uitkijktoren kunnen ze al hun motorische vaardigheden oefenen: zwieren, klimmen, glijden, kruipen, balanceren,…

“Ook buiten de schooluren kunnen de kinderen hun fantasie de vrije loop laten op het speeltoestel. De naschoolse kinderopvang Ferm zit namelijk op dezelfde locatie, ” vertelt schepen van onderwijs en kinderopvang, Nele Demuynck.

Voor het toverkasteel maakte Rotselaar 35.000 euro vrij. De komende jaren plant het gemeentebestuur investeringen in de vergroening van de speelplaats. Dit speeltuig, gemaakt van duurzame materialen, zal feilloos worden geïntegreerd in deze vergroeningsplannen.

Lees meer over