Reuzenstoet na twee jaar voorbereiding geschrapt door regen

16 september 2022 | 10u52 | Gepost door redactie
Reuzenstoet

De Rotselaarse Reuzengilde heeft haar Reuzenstoet van nu zondag geannuleerd vanwege de verwachte regen. Nochtans had de organisatie er twee jaar voorbereidingswerken opzitten.

“De weergoden hebben ons in de steek gelaten”, klinkt het op de Facebookpagina van de Rotselaarse Reuzengilde. “We hebben dan ook besloten om, na een voorbereiding van twee jaar, onze Reuzenstoet van zondag te annuleren. We denken dat dit de enige en juiste beslissing is. We werken met te veel mensen en diensten samen om enig risico te lopen. En ook in de Reuzenwereld is er een afspraak dat er bij regen of kans op regen niet buitengekomen wordt!”

Toch blijft de organisatie niet stilzitten. “Na de beslissing hebben we onmiddellijk een alternatief uitgewerkt om het Siskafeest toch te laten doorgaan. Dit vindt plaats in zaal Concordia met ongeveer hetzelfde programma als voorzien. De avond begint zaterdag om 19.30 uur, het officiële programma start een half uurtje later met onder andere de voorstelling van de nieuwe reuzin Siska, die onder toezicht van haar nieuwe meter en peter door de burgemeester zal ingeschreven worden in het bevolkingsregister en vervolgens door een pastoor wordt gedoopt.

 Foto: Facebook De Rotselaarse Reuzengilde

Lees meer over