Provinciebaan hele week afgesloten voor comfortabel wegdek aan GC de Mena in Rotselaar

de mena

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf maandag 10 juni een nieuwe laag asfalt op de Provinciebaan (N229) in Rotselaar. De werken liggen in het verlengde van de werfzone aan de Dijlebrug, die sinds september 2023 afgesloten is. Er geldt een parkeerverbod en het verkeer volgt de aangeduide omleidingen. De werken duren maximaal een week.

Voor het festivalseizoen start, krijgt de Provinciebaan tussen De Kapelstraat en GC ‘de Mena’ in het centrum van Rotselaar een opknapbeurt. De asfalteringswerken duren een week, van 10 juni tot 14 juni 2024. Over een afstand van 600 meter wordt eerst het oude wegdek tot aan de fundering verwijderd. De aannemer zorgt nadien voor een nieuwe opbouw in asfalt met wegmarkeringen. Waar nodig worden fietssuggestiestroken aangelegd.

Handelaars te voet bereikbaar

Om de werken vlot uit te voeren, wordt de werfzone volledig afgesloten. Het kruispunt met de Kapelstraat blijft open voor lokaal verkeer. Ook de zijstraten die aansluiten op de werfzone zijn hierdoor afgesloten van de gewestweg. Op en naast de rijbaan is tijdens de werkuren, van 06.00 uur tot 18.00 uur, bovendien een parkeerverbod. Voetgangers kunnen het voetpad in de werfzone gebruiken, zodat ondernemers op de Provinciebaan, waaronder Kinderdagverblijf Quick & Flupke, steeds te voet bereikbaar zijn. De handelaars op het dorpsplein blijven bereikbaar via omliggende lokale wegen, zodat ook de markt op dinsdag kan doorgaan. 

Lokale omleiding voor autoverkeer en fietsers

Lokaal verkeer volgt de omleiding via de Torenstraat- Steenweg op Wezemaal - Schoolstraat - Kerkhofstraat - Vakenstraat en Hellichtstraat. Fietsers kunnen via de Torenstraat en de Kapelstraat hun bestemming bereiken. Doorgaand en zwaar verkeer blijven gebruikmaken van de bestaande omleiding voor de werken aan de Dijlebrug. Voor de dienstregeling van de De Lijn blijft dezelfde regeling gelden sinds de werken aan de Dijlebrug. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend en tijdelijke haltes en een omleiding zijn voorzien.

Lees meer over