Podcasters maken weer rouwshow voor Rock Werchter

Gerrit Willems en Lucas Vanlaer
Podcasters Gerrit Willems en Lucas Vanlaer zenden deze week opnieuw uit vanop de weide van Werchter. Vorig jaar maakten ze de ‘Rock Werchter Rouwshow’, om de door corona afgelaste editie te verwerken. Ook dit jaar trekken ze naar de Haachtsesteenweg, met de nodige spirtualiteit.

“Hopelijk hoeven we dit nooit meer te maken.” Met die woorden sloten sloten Gerrit Willems en Lucas Vanlaer hun ‘rouwshow’ vorig jaar af. “Er werden toen al namen aangekondigd voor de editie van 2021, dus we gingen ervanuit dat het iets eenmaligs ging zijn”, aldus presentator Gerrit. “Helaas besliste het coronavirus daar anders over.” 

Daarom zenden de podcasters opnieuw uit vanop de weide van Werchter: “We zijn nog steeds in rouw”, vervolgt Gerrit. “Daarom doen we nu een échte herdenking. Een bevriende pastoor zal een korte online herdenking houden, in festivalthema. Bovendien zal hij de weide zegenen. Zo hopen we dat ze hierboven onze smeekbeden wél aanhoren.”

Wat ik mis aan Rock Werchter 

De podcast biedt een overzicht van wat festivalgangers zoal missen aan Rock Werchter. Ook de presentatoren blikken daarvoor terug op allerlei zaken die nu al twee jaar ontbreken in hun festivalzomer. “Het zal nauwelijks gaan over legendarische concerten. Ik mis bijvoorbeeld oprecht een stoofvlees-friet met een goeie kwak mayonaise op de wei. En zatte Hollanders!”, zegt Gerrit. 

Er zijn wel concerten onder de noemer ‘Werchter Parklife’. “Maar dat is niets in vergelijking met the real thing”, zegt presentator Lucas. “Het zijn misschien wel de beste namen uit ons land en Nederland. Maar Bazart, Bart Peeters of Balthazar heb ik nu al zo vaak gezien, dat het bijna lijkt op een aflevering van FC De Kampioenen. Naar Werchter ga je toch om de absolute supersterren te ontmoeten?”  

Gerrit knikt. “Ik ben vorig jaar naar een van die vervangconcerten geweest. Supergezellig, maar uiteindelijk toch maar lauw bier. Dit gezegd: ik mis trouwens ook een lauw biertje op de wei. Zo eentje zonder schuim.” 

“Derde editie trekken we niet” 

Toch zijn de podcasters hoopvol voor de komende zomer: “We leven in hoop voor Pukkelpop – we hebben allebei onze combi al. En een derde editie van de ‘Rock Werchter Rouwshow’ komt er niet. Dat trekken we niet. Drie jaar op rij spelen op de wei van Werchter… Zelfs als Muse dat zou doen, zou het toch een beetje van het goede teveel zijn”, besluit Lucas. 

De 'Rock Werchter 2021 Rouwshow' is te bekijken op woensdag 30 juni vanaf 20u30 via Facebook LIVE. De aflevering staat later integraal online via YouTube.

Lees meer over