Nog wegenwerken in Rotselaar: zwemzone de Plas nu aan de beurt

de plas in rotselaar
Vanaf maandag 29 januari start de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) met werken aan de oeverzone van de Winge, ter hoogte van zwemzone de Plas. De werken kaderen in de waterbeheersingswerken om de watercapaciteit te verhogen. In de gemeente Rotselaar krioelt het de laatste maanden van de wegenwerken, tot frustratie van veel inwoners.

Sinds september 2023 voert de VMM in samenwerking met de gemeente gefaseerd een aantal belangrijke maatregelen uit, om de watercapaciteit van de Winge te verhogen. In de volgende fase, vanaf 29 januari, zal er een nieuwe in- en uitstroomconstructie geplaatst worden tussen de Winge en de Plas op het domein Ter Heide. Op die manier kan het waterniveau beter op peil gehouden worden bij wateroverlast.

De werken aan deze deelzone van de Winge-oever duren ongeveer drie tot vier weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens deze werken is een deel van het pad rond de Plas, tussen het Pad naar de Plas en Sportoase De Meander, niet toegankelijk. Fietsers kunnen rijden langs het Pad naar de Plas en de Terheidelaan.

Meer

Lees meer over