Nieuwe fase van start bij werken in Rotselaar-Heikant

20 januari 2022 | 16u37 | Gepost door annpeeters
werken

Op maandag 24 januari gaan de werken in Rotselaar-Heikant een nieuwe fase in. De werf zal dan het kruispunt van de Vakenstraat met de Kerkhofstraat en de Steenweg op Gelrode bereiken. Daardoor is de huidige omleiding via de Kerkhofstraat niet meer mogelijk.

De werken die in Rotselaar-Heikant momenteel gebeuren in opdracht van Aquafin gaan vooruit. Het vernieuwingsproject realiseert in de Vakenstraat, Steenweg op Gelrode, Zallakenstraat en zijstraten een gescheiden rioleringsstel dat rechtstreeks ten goede komt van het milieu. De weg en fietspaden zullen er ook vernieuwd worden aangelegd met het oog op meer verkeersveiligheid en de duurzame leefbaarheid van de buurt.

Ondertussen waren de werken in de Vakenstraat al opgeschoven voorbij de Terheidelaan en het Meanderspad. Nu breekt een nieuwe fase aan, waarbij ook het kruispunt met de Kerkhofstraat wordt opengelegd. Het kruispunt Vakenstraat – Kerkhofstraat – Steenweg op Gelrode wordt tijdens de werken verboden voor alle doorgaand verkeer. Nadien verschuift de werf naar de Steenweg op Gelrode richting Zallaken.

Vanaf maandag 24 januari zal de huidige omleiding langs de Kerkhofstraat dus niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. De Zallakenstraat is daarom ook vanaf de rotonde verboden voor alle doorgaand verkeer richting Rotselaar-Heikant, enkel bewoners zullen hier nog door kunnen.

Het doorgaand verkeer vanuit Gelrode en Betekom kan via de rotonde langs de Begijnendijksesteenweg, Aarschotsesteenweg en Langestraat naar Rotselaar-Heikant rijden.

Inwoners van Betekom kunnen via de rotonde langs de Begijnendijksesteenweg, Aarschotsesteenweg, Stationsstraat en Torenstraat het eenvoudigst het Vaccinatiecentrum in Rotselaar bereiken.

Om de naleving van de omleiding te handhaven en de veiligheid in Rotselaar-Heikant te garanderen, zal politiezone BRT voor regelmatig politietoezicht en controles zorgen.

Foto: DRONE-ME