Nieuwe Egel-Hulpcentrum-Avalon te Rotselaar zoekt vrijwilligers

5 oktober 2021 | 13u33 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
egel hulpcentrum
In Rotselaar is zopas een opvangcentrum voor egels geopend, een unicum voor Vlaanderen. Avalon, zoals het centrum wordt genoemd, werd opgericht door het Wildlife Intervention Team van Vlaams-Brabant. Het centrum is op zoek naar vrijwilligers om er de handen uit de mouwen te steken. 

In de Hofakkerstraat 8 in Rotselaar werd zopas een opvangcentrum voor egels opgeopend. Bedoeling is om er zieke of gewonde egels op te vangen.

Terwijl het aantal egels de laatste jaren sterk daalt, nam het aantal gewonde en zieke egels echter sterk toe. Aangezien alle bestaande opvangcentra vol zitten, drong een nieuwe opvangcentrum zich op. Het initiatief hiertoe nam het in 2019 opgerichte Wildlife Intervention Team van Vlaams-Brabant. Naast de vele verkeersslachtoffers, worden egels naar verluidt ook steeds vaker ziek door een bacterie, vaak met de dood tot gevolg. Zo vertelde bezieler Patrick Kix. 

 Als bedrijfsdierenarts kan het centrum rekenen op de steun van dierenarts Dieter Everaerts uit Wilsele. 

Om de vele verwachte egels goed te kunnen opvangen is het centrum op zoek naar vrijwilligers om zieke en gewonde egeltjes te voeden, hun medicatie toe te dienen en hun huisvesting (binnen en buiten kooitjes) te onderhouden en te kuisen. Ook zieke of gewonde egels aan het onthaal in ontvangst nemen behoort tot het takenpakket van de vrijwilligers. In een later stadium zullen ze ook gevraagd worden om mee de gewonde dieren te verzorgen in de quarantaineruimte.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met patrick.kix@telenet.be

avalon onthaal

Lees meer over