Nieuw kunstwerk aan Demertrefplaats in Werchter

kunstwerk demer
Regionaal landschap Noord-Hageland, Toerisme Vlaams Brabant, Agentschap Natuur en Bos en gemeente Rotselaar realiseerden in het Demerbroekpark in Werchter een kleinschalig land-artproject.
Naast de Demertrefplaats 'het bomenpad' staat nu een kunstwerk dat een doorsnede van een beverburcht voorstelt.

Begin september begon de plaatsing van houten stammen door de firma Art-ex. Deze werden zorgvuldig op elkaar gestapeld: het snijvlak van de stammen diende immers als muur voor een graffitischilderij. Vervolgens ging street artist DZIA aan de slag. Hij maakte in zijn kenmerkende stijl een ontwerp van een bever die hij op de stammenmuur tevoorschijn toverde. 

Het nagelnieuwe kunstwerk is zichtbaar van op het bomenpad. 

Het project is gerealiseerd dankzij de financiële steun van Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Europa - Platteland.Dankzij deze steun konden eerder ook de Demertrefplaatsen van Diest, Langdorp en Zichem opgewaardeerd worden..  In Diest verbeterde men  de toegang naar de vestigingswallen, in Langdorp zorgde men voor de vergroening van de site rond de meanderende tafel en in Zichem werd een fietsenstalling en een toegangspad naar de picknickboot aangelegd. Met dit beverkunstwerk heeft de site in Werchter nu ook een extra ‘eye catcher’.
 

Lees meer over