Na meer dan 10 jaar veroordeling in brutale overval op Rotselaarse juwelier

rechtbank
Meer dan 10 jaar na de brutale roofoverval op een juwelier in Rotselaar, werd deze week een man als chauffeur van de vluchtauto door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot 4 jaar cel. De man kon al die jaren ontsnappen omdat hij verschillende aliassen had aangenomen en zijn dna pas in 2015 door internationale uitwisseling van gegevens aan de zaak kon gelinkt worden.

Op 26 november 2009 werd een juwelier uit Rotselaar op de middag door twee mannen in zijn zaak gekneveld en geslagen. Ze konden ervan door gaan met 74.300 euro. Aan het stuur van de vluchtauto zal lange tijd een onbekende man.

In 2015 kon de identiteit van de chauffeur via de internationale uitwisseling van DNA worden vastgesteld. Hij bleek echter met tal van aliassen door het leven te gaan. Zonder dat hij kon worden opgepakt werd de chauffeur in 2017 bij verstek veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. Nadien werd hij toevallig opgepakt door de politie, waarna hij deze week in beroep opnieuw tot 4 jaar werd veroordeeld. De man bleek een Portugese verblijfstitel te hebben en was daar ook gekend voor diefstal met braak in juwelierszaken. 

Lees meer over