N-VA Rotselaar steunt Boven de Wolken

n-va rotselaar
Het bestuur van N-VA Rotselaar zamelde 750 euro in ten voordele van de organisatie Boven de Wolken.

Het bestuur van N-VA Rotselaar organiseert jaarlijks een actie om geld in te zamelen voor een goed doel, een bepaalde vereniging of vzw. Zo verkochten ze reeds bloemetjes, ijsjes of dergelijke. Omwille van Covid-19 moesten ze het nu net iets anders aanpakken. 

Dit jaar zamelden ze binnen het bestuur 750€ in. Bestuurslid Katie Sente stelde als goed doel vzw Boven De Wolken voor, omdat zij hen kent vanuit haar vorige opleiding vroedkunde. Boven De Wolken is een organisatie waarvan je als (toekomstige) ouder hoopt ze nooit nodig te hebben. Maar wanneer het noodlot toch onverbiddelijk toeslaat, staat Boven De Wolken ouders bij bij het verlies van hun baby. Boven De Wolken heeft meer dan 200 vrijwilligers, waaronder heel wat fotografen over heel Vlaanderen. 

Bij het overlijden van een baby kunnen de ouders een fotosessie online aanvragen. De Wolkenwachters van Boven De Wolken staan dagelijks klaar om elk sterrenkindje een fotograaf toe te wijzen. Deze fotografen maken foto’s van de sterrenbaby en zijn of haar ouders. Deze foto’s zijn van onschatbare waarde voor de ouders. Hiermee maakt Boven De Wolken voor de sterrenouders, ondanks het immense verdriet, warme en tastbare herinnering aan hun baby. "Daarom vond ik het enorm belangrijk om Boven De Wolken en al hun vrijwilligers te steunen", aldus de initiatiefneemster. "Want om het met hun eigen woorden te zeggen: ondanks al het verdriet, maken zij deze wereld op alle vlakken zoveel mooier. Gewoon door wat ze doen, geheel vrijwillig. En wat zij betekenen voor sterrenouders is onbeschrijfelijk."

Lees meer over