Matthias Schoenaerts staat in voor de graffiti in het Werchterse festivalpark

fietsen langs de wei
Belgisch acteur Matthias Schoenaerts is uitverkoren om de North West Walls in het festivalpark van Werchter een nieuw laagje graffitikunst te geven. Hij doet dit onder zijn alterego Zenith.

De containers in kwestie krijgen momenteel een nieuwe laag. Kunstenaar Arne Quinze zal daarna in het kader van de zevende editie van de North West Walls, een selectie van kunstenaars loslaten op de North West Walls zoals de opgestapelde containers geheten worden.

Dit jaar ging de voorkeur van Quinze om kunst te brengen in het Werchterse muzieklandschap uit naar kunstenaars zoals Alex Maksiov uit Oekraïne, Federica Furbelli uit Italië en dus ook Matthias Schoenaerts ofte Zenith. Voorts kregen de Spanjaarden Jabi Corte en Irene Lopez Leon en de Mexicaanse Paola Delfin een uitnodiging. Ze krijgen enkele weken de tijd om hun creatieve geest lost te laten in de vorm van graffiti. Ze hebben ongeveer nog tot half juni, daar het het Werchterse festivalseizoen in Werchter op 19 juni begint met het ondertussen uitverkochte Werchter Boutique.

Lees meer over