Lokale handelaars hebben moeite met actie gemeentebestuur

10 december 2020 | 10u57 | Gepost door annpeeters
chocolade
Het gemeentebestuur van Rotselaar vraagt aan haar inwoners om lokale handelaars te steunen, maar als de gemeente een attentie geeft aan haar personeel, koopt ze die in een naburige gemeente.

Het gemeentepersoneel van Rotselaar kreeg maandag een fijne attentie van het gemeentebestuur. Elke personeelslid kreeg een zakje met daarin wat chocolade, marsepein en speculoos. “Het is fantastisch dat er aan hen wordt gedacht. Door de corona-perikelen en onderbezetting van een aantal diensten is het echt een zwaar jaar geweest voor het gemeentepersoneel”, zegt Jeroen Janssens van de lokale burgerbeweging ‘anders’. “Die attentie is dus meer dan verdiend.”

Toch hebben de lokale handelaars moeite met deze actie. Het gemeentebestuur kocht die zakjes bij een chocolatier in een naburige gemeente. Nochtans zijn er heel wat lokale bakkers en cateraars in de eigen gemeente, die ook zo’n attenties kunnen leveren. Zij kregen zelfs niet de vraag om prijs te maken voor deze opdracht. "Dat betreuren we erg want het gemeentebestuur vraagt al maandenlang aan de inwoners om lokaal te kopen en zo de handelaars in eigen dorp te steunen. Steun voor lokale ondernemers is een basisvertrekpunt dat je als gemeente een heel jaar toepast en niet enkel met een éénmalige Trotsbon-actie in het voorjaar", aldus burgerbeweging 'anders'.

De middenstand van Rotselaar vraagt overigens al langer om meer betrokken te worden bij het beleid en voelt zich nog maar eens gepasseerd. Eerder dit jaar reageerden ze ontgoocheld dat ze niet werden uitgenodigd om de lokale aankoopbon uit te werken. 'anders' vraagt daarom aan de schepen om tandje bij te steken en te kiezen voor dialoog en participatie.

Lees meer over