Lokaal dienstencentrum start met project om buren te verenigen

oude pastorie
Sociaal Huis en gemeente Rotselaar zetten in de toekomst nog meer in op zorgzame buurten. Het Lokaal Dienstencentrum Oude Pastorie gaat buurten actief betrekken om de verbondenheid in de buurt te versterken. Een eerste project start volgende week in het centrum van Werchter.

Het Lokaal Dienstencentrum zal de volgende jaren stelselmatig een andere buurt in onze gemeente betrekken bij het onderzoeken van wat kan bijdragen tot een warme en zorgzame buurt. Momenteel start een bevraging van de inwoners van Werchter-centrum aan de hand van een droomformulier, dat op papier of digitaal ingevuld kan worden.

Buurtbewoners zijn de experts

Het afgelopen jaar doet ons allen beseffen dat een klein gebaar en sociaal contact van onmisbare waarde zijn. De buurtbewoners zelf zijn dé experten van hun buurt en kunnen het beste aangeven wat er nodig is om de buurt sterker, mooier en zorgzamer te maken.

“Met dit pilootproject realiseren we alweer een belofte uit ons meerjarenplan en bouwen we verder aan een warm en sociaal Rotselaar”, zegt Piet De Bruyn, voorzitter van het Sociaal Huis. “Door in dialoog te gaan met de buurt zelf, evolueren we naar een sociaal beleid dat ook is afgestemd op maat van de buurt. Door bij het uitwerken van het dienstenaanbod ook de buurtbewoners en het verenigingsleven te betrekken in een participatietraject, versterken we het gemeenschapsgevoel en de samenhorigheid.”

Lees meer over