Kunstenwandeling vervangt schoolfeest in Wezemaal

30 mei 2021 | 10u25 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
kunstwerk gbs het nest
Omdat het schoolfeest op 29 juni omwille van de veiligheidsmaatregelen niet kan georganiseerd worden, zette de gemeentelijke basisschool Het Nest uit Wezemaal een kunstenwandeling doorheen de school op poten. De wandeling kan nog tot 6 juni worden gedaan.

Alle klassen gingen onlangs aan de slag om hun eigen schilderij te ontwerpen. Zo maakten onder de andere de leerlingen van het zesde leerjaar het toepasselijke schilderij dat ze de naam 'nestverlaters' meegaven (bijgevoegde foto).  Alle schilderijen krijgen gedurende 2 weken een plaatsje achter de ramen van de school. De leerlingen en hun ouders kunnen zich nog tot 6 juni inschrijven voor de kunstenwandeling, deelname kost 3 euro.

De ouders konden via de Facebookpagina van de school ook bieden op de schilderijen. De hoogste bieder mocht het schilderij mee naar huis nemen. "Nadat de schilderijen een week online stonden beslisten de ouders unaniem dat ze zouden samen leggen om het schilderij te ‘kopen’ om het daarna terug aan de school te schenken", aldus directrice Evi Buelens. "Zo blijven ze deel van de school en fleuren ze de gangen en lokalen op. Leerkrachten en leerlingen zijn uiteraard zeer blij met deze beslissing."

Lees meer over