Kunstenaars exposeren in hun voortuin

kunstroute Rotselaar
Meer dan 50 kunstenaars uit de regio nemen deel aan het initiatief van Filip Bastien om een kunstwerk tentoon te stellen in de voortuin. Filip en zijn vrouw Annie Six organiseren vier wandelingen en een fietstocht langsheen de kunstwerken. Deelnemen is gratis.

Filip Bastien organiseert kunsttochten waaraan zowel amateurkunstenaars als professionele kunstenaars deelnemen. "Door de coronamaatregelen konden kunstenaars hun werk niet tentoonstellen, daarom hebben we nagedacht over een alternatief. Met de kunsttochten combineren we de gezelligheid van onze dorpen met de Hagelandse natuur en de werkplaatsen of voortuinen van een 50-tal kunstenaars", zegt Filip Bastien.

De fietstocht is 33 kilometer lang en de vier wandelingen zijn elk beperkt tot maximum acht kilometer. "Het kunstwerk aan de Donjon is natuurlijk een eye-catcher, maar er zijn veel werken van hoog niveau. We hebben ook een wedstrijd aan de kunsttochten gekoppeld, waarmee deelnemers mooie prijzen kunnen winnen. Deelnemen kan tot eind september en is gratis." 

Meer info vind je hier

Foto: Filip Bastien

kunstroute Rotselaar

Lees meer over