Kindergemeenteraad Rotselaar zoekt nog één lid

kindergemeenteraad rotselaar
Donderdag 18 november ging in Rotselaar de vernieuwde kindergemeenteraad van start. Er werden ideeën besproken om de gemeente nog beter te maken. De kindergemeenteraad zoekt ook nog een dertiende lid met een speciale rol.

De kindergemeenteraad wordt elk jaar samengesteld met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit alle basisscholen in Rotselaar. Na een kennismakingsrondje brainstormden de kinderen over ideeën om de gemeente nog beter te maken. Er werd - voortwerkend op de klimaatworkshops vorig jaar - verder nagedacht over het thema klimaat. Ook fietspaden, de straatverlichting en afvalbakken kwamen aan bod.

Oproep

Met zes basisscholen in Rotselaar zijn er in totaal al 12 kindergemeenteraadsleden verkozen. Er is echter nog een plaatsje vrij voor een leerling (vijfde of zesde leerjaar) die wel in Rotselaar woont, maar niet in de gemeente naar school gaat. Wie hierin interesse heeft, mag dit zo snel mogelijk (en ten laatste tegen vrijdag 10 december) laten weten via info@rotselaar.be.

Op de foto: de hybride vergadering van leden van de kindergemeenteraad 2021-2021 met gemeenteraadsvoorzitter Bart De Vos.

Lees meer over