Gunther Dereze stapt als onafhankelijke in de gemeenteraad van Rotselaar

Gunther Dereze
Sinds 1 januari 2022 is Gunther Dereze lid van de gemeenteraad van Rotselaar. HIj volgt Suzy Michiels (N-VA), die ontslag nam, op maar besliste als onafhankelijk gemeenteraadslid te zetelen. 

Gunther Dereze woont sinds 2009 in Rotselaar en startte zijn politieke carrière in 2010. Zo was hij onder andere tijdens de vorige legislatuur gemeenteraadslid, lid in de politieraad en het Autonoom Gemeente Bedrijf en tot de zomer van 2021 voorzitter van N-VA Rotselaar. Omdat de visies niet meer in dezelfde lijn lagen besloot Gunther de politiek te verlaten. Het kwam dus ook geheel onverwacht dat hij als eerstvolgende opvolger, verkozen door de inwoners, de kans kreeg een plaats in de gemeenteraad op te nemen. 

Vanwaar de wil om toch terug in de politiek te stappen? “Vanuit mijn jarenlange ervaring erken ik dat het als lokale mandataris belangrijk is om een beleid uit te stippelen voor de gemeente, niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst", verduidelijkt hij. "Maar je mag nooit de voeling met de inwoners zelf verliezen, want het zijn zij die onze gemeente maken en vorm geven. Tussen hen staan en naar hun luisteren blijft een vaste waarde in mijn dagelijks leven.”

Dereze wil zich als ondernemer inzetten voor de lokale handelaars, daarnaast zijn veiligheid, ook in het verkeer, en ruimtelijke ordening thema's die hem aan het hart liggen. 

Lees meer over