Grijze wolf duikt op in het straatbeeld

19 augustus 2022 | 09u26 | Gepost door annpeeters
wolf
Streetartiest TUZQ plaatste in Rotselaar een nieuw werk: een grijze wolf.

De bekende beschilderde elektriciteitskasten vinden nu ook hun weg naar Rotselaar. Lars Van Cauwenbergh (TUZQ) heeft in de Regastraat in Rotselaar de afbeelding van een grijze wolf geplaatst op een elektriciteitscabine. Ook Painting bear,  Bearhole, Simon Mannaerts, Treepack en Jan Poncelet gingen er aan de slag.

10 werken

De straatkunstenaars gingen aan de slag om 9 elektriciteitskasten en één grote cabine te voorzien van een nieuw kleurrijk jasje. In het voorjaar van 2022 werden de kasten geselecteerd en werd het thema in samenspraak met gemeente Rotselaar bepaald. Kunstwerken die opgaan in de omgeving was de insteek van deze editie. Er is bewust gekozen om de kasten subtiel te verwerken in hun omgeving. Op die manier wil de cultuurdienst van gemeente Rotselaar de inwoners in contact brengen met de buurt en met elkaar.

De kunstwerken zijn te bewonderen in Werchter-Centrum langs de kerk en tegenover GBS De Kameleon, in Rotselaar-Centrum naast de kerk en naast het administratief centrum, in Heikant op het Pastoor Van den Broeckplein en in de Regastraat en in Wezemaal op Wezemaalplein, in de Kerkstraat en op de kruising tussen Steenweg op Nieuwrode en Beninksstraat.

Lees meer over