Gewapende overval op tankstation

16 maart 2020 | 11u48 | Gepost door redactie
Op vrijdag 13 maart 2020 overviel een gewapende en gemaskerde man het tankstation in de rijrichting Lummen aan de E314 in Rotselaar. De overvaller parkeerde zijn motorfiets aan de benzinepompen en drong de shop binnen. Hij was gewapend met een soort van hakbijl. De man eiste in de Franse taal het geld uit de kassa […]
Het bericht Gewapende overval op tankstation verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op vrijdag 13 maart 2020 overviel een gewapende en gemaskerde man het tankstation in de rijrichting Lummen aan de E314 in Rotselaar. De overvaller parkeerde zijn motorfiets aan de benzinepompen en drong de shop binnen. Hij was gewapend met een soort van hakbijl.

De man eiste in de Franse taal het geld uit de kassa en bedreigde de bediende met de bijl. Toen de bediende hem niet snel genoeg hielp, sprong de overvaller met zijn knieën op de toog en haalde het geld zelf uit de kassa. Het nadeel zou rond € 600 liggen. De overvaller scheurde weg met zijn motorfiets maar werd op de hielen gezeten door de opgeroepen politiediensten.

De federale wegpolitie slaagde er in de verdachte te achtervolgen op de E314, de Mechelsesteenweg en de E40. De motorrijder vertoonde zeer verkeersonveilig gedrag en begon te spookrijden op de afrit Sterrebeek van de E40. Toen hij spookrijdend zijn weg richting Brussel over de E40 vervolgde, moest de wegpolitie de achtervolging staken. FGP Leuven zal de zaak verder onderzoeken en kijkt na of er bindingen zijn met gelijkaardige feiten de afgelopen weken in het Brusselse.

Het bericht Gewapende overval op tankstation verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over