Geen kerstlichtparade in Werchter door corona

tractorkerstlichtparade
De slechte coronacijfers en de opgelegde coronamaatregelen dwingen de organisatoren van de Tractorkerstlichtparade deze dit jaar te annuleren. De maatregelen die ons worden opgelegd maken het ons te moeilijk om het te laten doorgaan, luidt het bij de Landelijke Gilde van Werchter.  

Eind december organiseert de Landelijke Gilde van Werchter traditiegetrouw haar tractorkerstlichtparade. Nadat de lichtstoet vorig jaar door corona al diende geannuleerd te worden, ziet de organisatie zich ook dit jaar genoodzaakt de stoet te annuleren. De stijgende coronacijfers en de opgelegde maatregelen zijn hiervan de oorzaak. "Vooral het feit dat we ook met een Covid Safety Ticket moeten werken, maakt het praktisch onmogelijk om dit te organiseren", vertelde voorzitter Maurice Van den Eynde. "We zouden dan de straten moeten afsluiten, dat zien we niet zitten."

Aangezien er langs het parcours meer dan 1000 mensen komen kijken, zitten de organisatie ver boven de limiet van 400 aanwezigen waaronder geen coronapas vereist wordt. "Het zou ook onmogelijk voor ons zijn om dit te controleren", aldus Van den Eynde, die intussen al vooruit blikt op de volgende editie, die op vrijdag 23/12/2022 of maandag 26/12/2022 zal plaatsvinden. "Al blijft er nog een kleine waterkans dat het dit jaar toch kan. Het gemeentebestuur zou bekijken hoe het zou kunnen", aldus nog Maurice. "Maar de inschrijvingen moeten op 1 december al beginnen, dus veel tijd om na te denken is er niet meer." 

Lees meer over