Gedrogeerde vrouw bijt politieagente: geen effectieve celstraf

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

De politie kwam medio 2019 in Rotselaar ter plaatse voor een inbraakalarm. Toen de agenten haar wilden meenemen beet ze stevig door, de gebeten vrouw hield er een litteken aan over.

Een celstraf van 1 jaar en een boete, hiertoe werd een vrouw veroordeeld door de Leuvense strafrechter, zo wisten ze bij Radio 2. Die straf kreeg een vrouw opgelegd nadat ze midden 2019 achter het stuur werd betrapt onder invloed van amfetamines. De politie was toen opgeroepen voor een inbraakalarm op het bedrijventerrein in Wezemaal. Bij aankomst merkte de politie een vrouw op die vreemd gedrag tentoon stelde. Het eerste wat hen opviel, was dat er wit poeder aan haar mond kleefde en dat ze enorm zenuwachtig was. De politie besloot haar te boeien, dat ging niet zonder een beet. Ze beet in de pols van een agente en schreeuwde: "Ik heb hepatitis C!" De inspecteur werd naar het ziekenhuis overgebracht en hield er een litteken over.

Sinds het voorval werd de vrouw nog twee keer betrapt met drugs in de wagen én ze raakte betrokken bij een verkeersongeval toen ze gedrogeerd was. Ze vermeldde op de vorige zitting dat ze momenteel geen drugs meer consumeerde. Ze is alleenstaand, heeft een zoon en is momenteel zwanger. De rechter toonde clementie en veroordeelde haar met straffen met uitstel, deze kreeg ze op voorwaarde dat ze geen drugs meer gebruikt en regelmatig een drugstest aflegt. Indien ze dit niet kan dan gaan de celstraf van 1 jaar en de boete alsnog in.

Lees meer over