GBS Het Nest bekroond op Europese #BeActive onderwijs-award

8 december 2020 | 19u25 | Gepost door annpeeters
Het Nest
De gemeentelijke basisschool Het Nest uit Wezemaal is met het project ‘beweegpaden’ bekroond met een top 3-plaats op de Europese #BeActive onderwijs-award. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderwijsinstelling.

“Als school kiezen we ervoor om onze leerlingen zo veel mogelijk te laten bewegen op verschillende momenten van de dag en dit op zo veel mogelijk manieren”, zegt directeur Evy Buelens. “Vorig jaar zijn we gestart met het aanleggen van beweegpaden in onze school. Leerlingen leggen een beweegpad af telkens ze van de speelplaats naar de klas gaan of van lokaal wisselen. Zo creëren we extra beweging in hun dagelijkse routine”. Ook bewegend leren wordt meer een meer toegepast tijdens de lessen, vaak buiten. Dit motiveert de kinderen en zorgt voor een extra uitdaging.

 “Afgelopen zomer werd het idee ingediend bij de Europese Commissie om zo een gooi te doen naar de #BeActive-award”, zegt schepen van Onderwijs Nele Demuynck. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar werden er zo'n 95 initiatieven ingediend in de categorie onderwijs. De jury is lovend over het project: “alle kinderen van de school worden niet alleen aangemoedigd om te sporten, maar de sportactiviteiten worden bovendien ook geïntegreerd in hun dagelijkse routine.” Het idee inspireerde ondertussen al verschillende andere scholen.

 De gemeentelijke basisschool Het Nest ontvangt een geldprijs van 2500 euro. De andere top 3-plaatsen ging naar scholen uit Spanje en Kroatië. De prijs werd zonet uitgereikt door de Europese Commissaris voor Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Innovatie.

Lees meer over