Gaat Rock Werchter zelfde weg als Graspop op?

rock werchter
Met de afgelasting van het metalfestival Graspop, dat normaal gezien van 17 tot 20 juni 2021 haar 25ste editie zou vieren, rijst ook weer de vraag wat er met dat andere grote festival zal gebeuren. In haar laatste communicatie lieten de organisatoren van Rock Werchter deze week weten dat ze nog steeds naar de organisatie van hun festival begin juli toewerken maar dat ze ook andere opties niet uitsluiten.

Komt het ook goed met Rock Werchter 2021? Zal het festival kunnen doorgaan?

Die vraag stelden de organisatoren zich afgelopen week.

"We willen de vraag niet uit de weg gaan, willen open kaart spelen", zo stelden ze . "De ene dag is de stemming optimistisch, de volgende dag kleurt somberder. We geloven in betere tijden en blijven positief ingesteld. Er is veel overleg over een veilige heropstart van festivals met overheden, experten, collega’s in binnen- en buitenland. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is altijd onze hoogste prioriteit. We blijven naar Rock Werchter begin juli toewerken maar sluiten andere opties niet uit. Overheden hebben aangegeven uiterlijk mid maart duiding te geven over de komende zomer. Alles hangt af van dalende covid-cijfers, van de evolutie van de vaccinatiegraad. Als festivals in veilige omstandigheden kunnen dan staan we er. De goesting is ongelooflijk groot."

Om te eindigen met een grote oproep: "Zeg ja tegen de geldende beperkingen en maatregelen, zeg voluit ja tegen het vaccin als je oproepbrief komt. Er komen betere tijden. We gaan samen weer mooie herinneringen maken."

Lees meer over