Fitnessclubs voeren actie voor heropening

fitness actie
Onder #fitnessopennow voeren fitnessclubs over het hele land op zondag 21 februari een sportieve actie om hun sector op een ludieke manier onder de aandacht van de beleidsvoerders te brengen. In Rotselaar kan je die dag bij fitnessclub Respiro op een buitenzone gedurende een half uur fietsen of lopen op de loopband.

Omdat sport en fitness belangrijk zijn voor de lichamelijke én de mentale gezondheid, komt de fitness-sector nu zondag letterlijk in beweging met de actie ’10.000 km voor 10.000 levens’. Honderden fitnessclubs over heel België fietsen of lopen aanstaande zondag 21 februari ‘21 10.000 km bij elkaar.

Vanaf 10 uur 's ochtends, en dit tot 22 uur 's avonds, kan men op zondag 21 februari steun betuigen aan de getroffen fitnesssector die door de pandemie nog steeds de deuren niet mag openen. Dit kan men door een tijdslot te reserveren bij één van de deelnemende fitnesscentra, zoals Respiro in Rotselaar. "We hebben een loopband en twee fietsen buiten opgesteld", aldus Erik Gijbels. "Hier kunnen drie mensen onder begeleiding van een coach steeds een half uurtje geheel coronaproof komen sporten." 

Gijbels begrijpt niet waarom fitnesscentra net omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. "Met deze actie wil we een noodkreet slaken", reageerde hij. "Het is hoog tijd dat de Belgen terug gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid."

Tijdens de lockdown had de ondernemer wel op tal van manieren geprobeerd om zijn leden in bewegting te houden. Zo investeerde zaakvoerder Erik Gijbels in een nieuwe outdoor sportzone waar lessen Small Group Training doorgaan. Verder kunnen de leden ook dagelijks deelnemen aan online lessen. Om de leden extra te motiveren in beweging te blijven heeft Respiro al haar sportmateriaal uitgeleend.

Meer info www.respiro.be

Lees meer over