Federale gerechtelijke politie en sociale inspectie vallen binnen bij Bumaco

Bumaco

Bij Bumaco in de Stationsstraat in Rotselaar is voorbije voormiddag de federale gerechtelijke politie binnengevallen. Bij de hoofdzetel van het koeltechniekenbedrijf werd een HR-personeelslid meegenomen voor verhoor.

De zoeking werd voorafgegaan door het uit het bed lichten van CEO Roel Buelens in Boortmeerbeek. Daarna gingen de werkzaamheden verder in het bedrijf. De gerechtelijke politie van Leuven en de sociale inspectie hadden flink wat manschappen opgetrommeld voor een huiszoeking bij de vestiging langs de Stationsstraat, zo meldde HLN. Hun zoektocht duurde enkele uren. Ze doorzochten onder andere de administratie. Een lid van de personeelsadministratie werd meegenomen ter ondervraging. De werknemers kregen van bovenaf zwijgplicht om niet te communiceren.

Naar wie of wat het onderzoek loopt, is niet geweten. Het onderzoek zit bij het arbeidsauditoraat. In de drie andere vestigingen van Bumaco; in Duffel, Nazareth en Mellet kregen ze geen speurders op bezoek. Normaal gezien stond er vanavond een evenement op de planning voor de werknemers van Bumaco. Het ging om een voetbalwedstrijd waarin ze ten strijde gingen trekken tegen de collega’s van een leverancier. Als gevolg van de huiszoeking ging dat partijtje niet door. Het koeltechniekenbedrijf werd in 2021 door UNIZO bekroond als KMO van het jaar. Het werd opgericht in 1994 en verschaft tweehonderd personeelsleden werk.

Lees meer over