Extra prikdagen in vaccinatiecentrum van Rotselaar

18 december 2021 | 16u40 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum rotselaar
Tijdens de kerstvakantie werden er bijkomend 4 extra prikdagen ingepland, waardoor bijkomend 6600 inwoners hun 3de prik krijgen.

"We zijn bijzonder tevreden dat de beslissing werd genomen om de intervaltermijn van 6 naar 4 maanden te brengen voor Pfizer", aldus Werner Van Nuffelen, Voorzitter Eerstelijnszone Leuven Noord. "Zo kunnen we onze inwoners nog sneller en beter beschermen in de komende periode."

Tijdens de kerstvakantie werden hierdoor 4 extra prikdagen ingepland en kunnen bijkomend 6600 extra inwoners hun 3de prik krijgen. "Door deze versnelling zullen al 70% van onze inwoners hun boostervaccin gekregen hebben voor het einde van het jaar", aldus Van Nuffelen. "Na de kerstvakantie zullen we tijdens 4 dagen de nog 3839 resterende prikken geven."

Ondertussen werd de capaciteit van het centrum ook opgeschaald en gaan ze van 7 naar 9 kabinetten waardoor ze nu 2000 vaccins per dag kunnen plaatsen.

"In de voorbije periode waren we al bij de koplopers en hadden 15.623 boosterpikken gezet", gaat hij verder. "We haalden we nu al een boostergraad van 43% t.o.v. 34% gemiddeld in Vlaanderen."

Alle inwoners met een onderliggende aandoening, de zorg en de +65 jarigen kwamen al aan bod en op dit moment komen inwoners boven de 45 jaar aan bod.

"De inkorting van de intervaltermijn had eerder een kleine impact voor onze planning", besluit hij. "We zullen onze boosterprikcampagne reeds op 15 januari kunnen afsluiten. Dit is ruim binnen de termijn van eind januari, die Vlaanderen had vooropgesteld."

Lees meer over