Eerste vaccinatie in vaccinatiecentrum Rotselaar

20 februari 2021 | 10u35 | Gepost door annpeeters
prik
Vandaag werden de eerste vaccinaties toegediend in het vaccinatiecentrum in Sportoase de Toren (Rotselaar). Van februari tot november 2021 worden hier alle meerderjarige inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek ingeënt tegen het coronavirus. Tandarts An Vollon kreeg vandaag het eerste prikje in het vaccinatiecentrum in Rotselaar.

Vandaag gingen de deuren van het vaccinatiecentrum in Rotselaar officieel open en zijn de eerste vaccinaties toegediend, waardoor het vaccinatieprogramma op schema zit. “De voorbije weken en maanden is hier hard gewerkt om van Sportoase de Toren een functioneel, aangenaam en goed bereikbaar vaccinatiecentrum te maken”, zegt burgemeester Jelle Wouters.

De rest van de maand februari worden hier nog de zorgverleners uit Rotselaar, Tremelo en Holsbeek gevaccineerd. Vanaf maart zijn de andere inwoners aan de beurt, nadat ze van de Vlaamse overheid een uitnodiging ontvangen hebben. De maximale capaciteit ligt op 80 inentingen per uur.

Registreer je digitaal

Vanaf maart worden de uitnodigingen in verschillende fasen verstuurd. De uitnodiging komt per brief, maar wie op de website ‘Mijn Burgerprofiel’ (https://burgerprofiel.vlaanderen.be) zijn of haar e-mailadres toevoegt (eBox activeren), krijgt de uitnodiging ook digitaal. Langs digitale weg ontvang je de uitnodiging sneller. In totaal zullen de komende maanden zo’n 23.000 meerderjarige inwoners uit de drie gemeenten in Rotselaar kunnen gevaccineerd worden.

Contacteer de huisarts bij vragen

Wie wanneer aan de beurt komt, hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. Je kunt niet kiezen welk vaccin je krijgt. Hoe dan ook zijn alle vaccins die toegediend worden, goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap en dus als veilig en voldoende werkzaam beschouwd. Heb je vragen of ben je niet zeker of jouw medische situatie het toelaat om gevaccineerd te worden? Aarzel dan niet om nu al contact op te nemen met jouw huisarts.

Lees meer over