Eerste Dry Run in vaccinatiecentrum Sportoase 'De Toren' in Rotselaar

7 februari 2021 | 15u37 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum
Het vaccinatiecentrum in Rotselaar werd op woensdag 3 februari uitvoerig getest tijdens een 'Dry Run' met een dertigtal vrijwilligers. Deze Dry Run was een simulatie van het vaccinatiegebeuren, maar dan zonder het echte vaccin. Vanaf 15 februari zal het als vaccinatiecentrum fungeren voor inwoners van Rotselaar, Tremelo en Holsbeek.

Een deel van de vrijwilligers werd ingezet als personeel en een deel als bezoekers. De bezoekers doorliepen de 5 stappen naar het verlossend prikje:

  1. Koortsmeting: een onthaalmedewerker meet je temperatuur op.
  2. Registratie: indien je koortsvrij bent, ga je door naar de aanmeldbalie. Hier worden je gegevens gecontroleerd en word je geregistreerd.
  3. Vaccinatie: in het vaccinatiecentrum zijn er meerdere vaccinatielijnen. Een medewerker deelt jou de vaccinatielijn mee die je dient te volgen. Deze vaccinatielijn leidt je naar de ruimte waar je je vaccin krijgt.
  4. Recovery: na de vaccinatie mag je een kwartier rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.
  5. Vervolgafspraak: vooraleer je het gebouw verlaat, maak je een laatste stop aan de uitgangsbalie. Daar maak je een volgende afspraak indien je een vaccin kreeg waar twee dosissen voor nodig zijn.

De vaccinatiecampagne loopt van februari tot november 2021. Alle inwoners ontvangen in deze periode een persoonlijke uitnodiging.

Meer informatie over het vaccinatiecentrum kan je vinden op www.tremelo.be/vaccinatiecentrum.

Lees meer over