Donoren geven bloed op terrein Rock Werchter

7 juni 2019 | 11u17 | Gepost door redactie
Donoren geven bloed op terrein Rock Werchter
Grote kans dat de line-up van Rock Werchter 2019 ook voor jou geen geheimen kent. The Cure, Kurt Vile, P!nk, Tool, Muse, maar ook talent van eigen bodem zoals Angèle en Zwangere Guy zullen er het laatste weekend van juni staan shinen. Maar voor Rode Kruis-Vlaanderen zijn de échte sterren al op 14 juni van de partij. Want die dag, Wereld Bloeddonordag, kunnen donoren voor de allereerste keer bloed geven in het artiestendorp van Rock Werchter.
Het bericht Donoren geven bloed op terrein Rock Werchter verscheen eerst op Leuven Actueel.

Rode Kruis-Vlaanderen trapt op vrijdag 14 juni zijn nieuwe campagne af op een symbolische locatie: de wei van Rock Werchter. Het festival is zoals gewoonlijk de start van een zomer vol evenementen, muziek en vrolijke mensen. Een drukke zomer voor de vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen – maar ook een periode waarvan we weten dat de bloed- en plasmavoorraad het zwaar te verduren krijgt. Veel mensen die op reis zijn, het feit dat je in sommige gevallen een tijdje moet wachten om te doneren na je buitenlandse reis, andere prioriteiten dan bloed geven tijdens de zomer,… Al deze factoren zorgen er elk jaar opnieuw voor dat er tijdens de zomer minder bloed en plasma voorhanden is. Terwijl de patiënten die bloed en plasma nodig hebben niét in aantal afnemen.

Daarom roept de organisatie de Vlaming op om ook anderen een zorgeloze zomer te bezorgen, simpelweg door bloed of plasma te geven! En waar kan dat iconischer dan op het festivalterrein van Rock Werchter? Bovendien nodigden we alle Belgische artiesten (Zwangere Guy, Angèle, Tourist LeMC, …) die op Rock Werchter zullen spelen uit om ook bloed te komen geven. Het is nog even wachten op hun reactie.

Wanneer: vrijdag 14 juni van 16 tot 17.30 uur

Waar: Wei van Rock Werchter, toegankelijk via de Haachtsesteenweg in Werchter

Het bericht Donoren geven bloed op terrein Rock Werchter verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over