Dansschool Scintillare krijgt steun van gemeente Rotselaar, maar ziet de toekomst somber in

Manuela Van Tongelen

Na meer dan twintig jaar bestaan zou dansschool Scintillare uit Rotselaar moeten verdwijnen. Ze kochten in 2019 grond om een nieuw gebouw ter uitbreiding te zetten, de gemeente keurde dit goed maar Vlaanderen niet. De gemeente Rotselaar strijdt nu mee met de dansschool.

Hoe het er allemaal uitzag voor de bekende dansschool tot enkele maanden geleden, dat kan je hier nog eens nalezen. De gemeente Rotselaar kwam ondertussen in actie. De gemeente heeft in dit dossier een omgevingsvergunning verleend. Bij de dienst van Vlaamse Omgevingsvergunningen gingen ze hiertegen in beroep. Dit beroep moet nog behandeld worden.

"We hebben met het schepencollege beslist om hierin tussen te komen. We zijn het niet eens met dat beroep en zullen dit aanvechten bij de deputatie. We hebben ons als gemeente hierbij ook als partij opgeworpen", reageerde burgemeester Jelle Wouters (CD&V). “Het is een waardevol dossier en zeker omdat er tegemoet werd gekomen aan de eisen en de visie van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Zo zal het gebouw in de Vakenstraat de impact op de omgeving miniem houden qua belasting van het water, er zal ook waterveilig gebouwd worden. Het grenst bovendien aan Sportoase Ter Heide, het is goed bereikbaar en de ligging betekent een goede zaak voor de mobiliteit. Het past in het plaatje van het recreatieve domein. We willen dat er op deze locatie een dansschool succesvol is, het is de perfecte plaats waar honderden kinderen jaarlijks een fijne tijd kunnen beleven."

Manuela Van Tongelen van Dansschool Scintillare vreest dat het allemaal voor niets is. "Op papier is dit goed nieuws, maar in theorie zal dit weinig effect hebben. We hebben alles gedaan wat de VMM wou en toch gingen ze in beroep. Ze willen het gewoonweg niet op dat perceel hebben. De VMM had eerder gezegd dat als ik al hun aanpassingen deed, ze niet meer in beroep zouden gaan. Ik heb alles gedaan wat ze wilden, ik heb zelfs tot de gekste details veranderd. Ik voldeed aan al hun eisen, maar toch gingen ze opnieuw in beroep. Ik vrees dat het opnieuw geweigerd zal worden, de logica is ver te zoeken. Mijn advocaten vrezen ook dat het opnieuw zal geweigerd worden, ik weet ook niet meer hoe het verder moet", besluit Van Tongelen.

Scintillare Dance Studio in de Sparrenstraat.
Scintillare Dance Studio in de Sparrenstraat.

Lees meer over