Belangrijke vernieuwingswerken in gemeentelijke basisschool Heikant

1 september 2021 | 20u30 | Gepost door annpeeters
gemeentelijke basisschool Heikant

Op woensdag 1 september startten de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Heikant het schooljaar in vernieuwde schoolgebouwen. De gemeente Rotselaar investeerde in totaal meer dan 450.000 euro in de schoolgebouwen en infrastructuur in Rotselaar-Heikant.

Voor het gemeentebestuur van Rotselaar is kwalitatief gemeentelijk onderwijs een prioriteit. Goed onderwijs kan het beste plaatsvinden in goed uitgeruste schoolgebouwen. Daarom investeert de gemeente jaarlijks heel wat middelen in de vier gemeentelijke basisscholen.

In GBS Heikant is hard gewerkt om een moderne en veilige infrastructuur uit te bouwen. “De gemeente Rotselaar investeerde in totaal meer dan 450.000 euro in de vernieuwing van het schoolgebouw in Rotselaar-Heikant”, vertelt schepen van Onderwijs Nele Demuynck.

Nieuw meubilair en sanitair
De belangrijkste vernieuwingen kwamen er zowel buiten als binnen. Met nieuwe speeltoestellen op de speelplaats, een nieuwe keuken en nieuw sanitair in de kleuterschool, nieuw meubilair in de klassen en de refters van de kleuter- en lagere school, de vernieuwing van het dak en het afdak en fris geschilderde klassen en schilderwerken buiten heeft de school een echte metamorfose ondergaan.

Er werden ook nieuwe brandwerende deuren - volgens de nieuwe brandveiligheidsnormen - geplaatst aan de refter van de lagere school, waar ook akoestische verbeteringen werden gedaan zodat de leerlingen kunnen genieten van een rustige lunchpauze.

“We zijn enorm blij met al deze vernieuwingen. De school ziet er prachtig uit. Zo genoten leerlingen en leerkrachten extra van deze eerste schooldag. De vernieuwingswerken zorgen ervoor dat we in onze school kunnen leren, spelen en lesgeven in een aangename en veilige omgeving”, zegt directeur Mara Cox. "We wensen alle leerlingen alvast een prachtig schooljaar in deze vernieuwde school!"

Lees meer over