13de gemeenteraadslid voor kindergemeenteraad is probleem, wie wordt het?

24 november 2022 | 11u56 | Gepost door annpeeters
kinderen

Binnenkort gaat de vernieuwde kindergemeenteraad van start. Twaalf leden komen uit de Rotselaarse basisscholen, maar de kindergemeenteraad zoekt ook nog een dertiende lid met een speciale rol.

De kindergemeenteraad wordt elk jaar samengesteld met leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit alle basisscholen in Rotselaar. Binnenkort komt de nieuwe kindergemeenteraad van Rotselaar voor het eerst dit schooljaar samen. Zij zullen in hun groep een kinderburgemeester verkiezen en bepalen rond welke thema’s zij dit jaar willen werken. Maar de kindergemeenteraad is nog niet compleet. De leden zoeken nog een dertiende lid met een speciale rol.

Oproep

Met zes basisscholen in Rotselaar zijn er in totaal al twaalf kindergemeenteraadsleden verkozen. Er is echter nog een plaatsje vrij voor een leerling (vijfde of zesde leerjaar) die wel in Rotselaar woont, maar niet in de gemeente naar school gaat. Wie hierin interesse heeft, mag dit zo snel mogelijk (en ten laatste tegen 30 november) laten weten via info@rotselaar.be.

De kindergemeenteraad komt zo’n vier keer per jaar samen en bespreekt alle onderwerpen die kinderen aanbelangen. Zo wordt hun stem ook gehoord in het Rotselaarse beleid.

Lees meer over