Gluren achter erfgoedmuren

erfgoed
Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde, in samenwerking met Poppr, de nieuwe app Augmented Routes. Met deze app kan men virtueel naar het verleden en door de muren kijken en krijgt men de nodige achtergrondinformatie en een quiz. Deze app is beschikbaar voor de fietstocht tussen Mechelen en Diest langs erfgoedparels. De laag augmented reality op de erfgoedsites die je onderweg passeert, leidt je naar een andere dimensie.

“We zijn blij dat met de app Augmented Routes ons rijke erfgoed op een innovatieve manier wordt ontsloten voor een heel breed publiek en zo een extra dimensie krijgt”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Deze app zorgt er echt voor dat een fietstocht langs de erfgoedsites tussen Mechelen en Diest een unieke ervaring wordt. Een absolute meerwaarde voor elke bezoeker die graag iets meer te weten komt over de historiek van deze erfgoedparels”.

Met de app wandelt de gebruiker aan het Sportimonium in Hofstade over het strand tussen de badgasten van de jaren ’30.
In de Engelenburcht in Tildonk wordt men opgewacht door een Duitse Generaal uit de Eerste Wereldoorlog en ontdekt men dat er een verdwenen kloosterzuster door de gangen van dit magnifieke gebouw spookt.
Een jonge Jozef De Veuster, alias pater Damiaan, heet iedereen persoonlijk welkom in zijn geboortehuis in Tremelo.
In Werchter ontdekt men het ganse jaar door de bruisende sfeer van een volle festivalweide.
In Aarschot kan men dwars door de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk kijken en van de nieuwe vredesbeiaard genieten.
In Langdorp ziet men hoe de Demer boven haar oevers uitstijgt en hoog in de lucht meandert.
De app gunt de gebruiker ook een unieke kijk in de Abdij van Averbode zonder de Norbertijnen te storen in hun gebed.
Aan de Maagdentoren in Zichem ziet men ‘De Witte’ heerlijk spelen op de oevers van de Demer.
In het Begijnhof van Diest wordt men 200 jaar terug in de tijd gekatapulteerd. En de citadel, die is terug klaar om de stad te verdedigen. Laad het kanon en laat het knallen.

Wie de app Augmented Routes downloadt en voor het traject: ‘Virtueel gluren achter erfgoedmuren: Mechelen-Diest’ kiest, kan de erfgoedparels virtueel bewonderen.

De komende maanden wordt er bovendien nog extra ‘augmented reality’ aan een aantal van deze sites toegevoegd.

Op de website www.virtueelvlaamsbrabant.be wandelt men bovendien de historische sites binnen aan de hand van 360° foto’s.

Lees meer over