Zorginstellingen krijgen subsidie voor aanleg belevingstuin

23 december 2021 | 09u30 | Gepost door annpeeters
Studenten maken kennis met vrijwilligerswerk
De provincie Vlaams-Brabant steunt de ontwikkeling van groene projecten op het platteland. Het gaat om de aanleg van belevingstuinen aan tien zorginstellingen, met begeleiding van het Regionaal Landschap Dijleland.

“Het behoud van het platteland is een topprioriteit voor ons", zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor het platteland. “Op die manier zorgen we ervoor dat huidige en toekomstige generaties plekken hebben om naartoe te trekken en te onthaasten. Bovendien doet groen goed. In coronatijden is het meer dan ooit belangrijk dat er plekjes zijn waar mensen kunnen werken of genieten in een rustige omgeving.”

De provincie steunt de ontwikkeling van groene domeinen bij zorginstellingen. Het Regionaal Landschap Dijleland staat zorginstellingen bij met raad en daad om een ecologisch belevingsplan op te maken. Het is de bedoeling om zorg- en belevingstuinen te creëren waar ze, samen met de bewoners of patiënten, aan de slag kunnen gaan.
“Groen geeft kracht”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens. “Dat is door de coronacrisis meer dan ooit duidelijk geworden. Voor kwetsbare groepen is de aanwezigheid van groen nog belangrijker. Het project kan rekenen op 123.240 euro.”

De deelnemende zorginstellingen in onze regio zijn Zorggroep Sint-Kamillus – campus Krijkelberg in Bierbeek, Universitair Psychiatrisch Centrum – campus Kortenberg, Blindenzorg Licht en Liefde vzw – inloopcentrum Veltem-Beisem, Oostrem vzw – locatie Sint-Benedictushoeve in Herent, Ons Tehuis Brabant vzw – Kampenhout, WZC Keyhof – Huldenberg, WZC Ter Meeren – Huldenberg, WZC Molenstee – Kampenhout, Zorgtuin vzw Marmiche – Kampenhout en  VZW Rozemarijn - Haacht.

Lees meer over