Wielrenner Vlad Van Mechelen in ziekenhuis na massale valpartij

Vlad Van Mechelen (links) werd tweede in de openingsrit in Saarland.

In de Nations Cup voor junioren in Duitsland kwam Bertemse junior Vlad Van Mechelen zwaar ten val. Na ongeveer veertig kilometer koers toonde hij zich strijdvaardig in de kleuren van de Belgische nationale ploeg. Het mocht niet zijn: hij ging zwaar onderuit. Na onderzoek bleek hij breuken te hebben in drie vingers van de linkerhand.

Vlad was voorbije zaterdag actief in de tweede rit van de UCI Nations Cup, Trofeo Saarland in Duitsland. De Nations Cup wordt met nationale teams gereden en de beste renners per land zijn hierop aanwezig. Na zijn val tegen hoge snelheid werd hij onmiddellijk naar het Saarland University Hospital in Homburg overgebracht. Zijn fiets en helm hadden alleszins de rit niet overleefd.

Onderzoek wees uit dat hij kneuzingen over het hele lichaam had opgelopen. De breuken bleven beperkt tot de linkerhand. Gezien de breuken niet van de simpelste zijn, drongen operaties zich op. In Duitsland lukte dat niet omdat het ziekenhuis in kwestie nog druk in de weer was met vele covid-gevallen. Hij werd zaterdagavond overgebracht naar het UZ Gasthuisberg in Leuven waar hij werd geopereerd.

Hij was overigens in goede doen in Saarland in de openingsrit werd hij tweede ondanks een val na tien kilometer waarbij hij het kader van zijn fiets brak. 

Lees meer over