Werken op E40 en E314 even uitgesteld

Illustratiebeeld.
De werken die gepland waren voor de avond van dinsdag 14 maart en de nacht van dinsdag op woensdag, zijn uitgesteld naar vanavond. Daardoor zal de verbinding van de E40 Brussel-Luik en de E314 afgesloten worden. De bestuurders zullen moeten omrijden via het op- en afrittencomplex van Haasrode. 
De aannemer zal ‘langsgroeven’ in het wegdek frezen. Dat zijn groeven in de lengte van het wegdek. De bedoeling daarvan is om het wegdek stroever te maken. De laatste tijd bleek  uit metingen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de wegbeheerder, dat het wegdek in de lus onvoldoende stroef was. De federale politie had eerder melding gedaan van ongevallen. 

Rechtsomkeer in Haasrode 

Bestuurders die uit Brussel komen en richting Lummen willen rijden, zullen tijdens de volledige duur van de werken moeten doorrijden tot aan het op- en afrittencomplex van Haasrode. Daar zullen ze de snelweg moeten verlaten, om de E40 in de andere richting te nemen. In Heverlee zullen ze dan alsnog de E314 kunnen nemen. De werken starten op dinsdagavond om 21 uur en zullen beëindigd worden voor 5 uur ‘s ochtends. De weg zal dus volledig opengesteld worden voor de start van de ochtendspits.

Lees meer over