Vrouw stierf een langzame en pijnlijke dood na overdosis, vijf jaar cel gevraagd voor dader

Illustratiebeeld.

Op 2 juni 2021 kwam een vrouw, N.H., om het leven in het huis van beklaagde K.D. in Keerbergen. De man diende haar flink wat drugs toe en ze overleefde het niet. De procureur des konings in Leuven vroeg vijf jaar cel.

Volgens het parket en haar nabestaanden had hij haar drugs aangeboden én toegediend, blijkbaar zonder dat zij het wist. Zo wist men bij Belga. Uit de autopsie kon opgemaakt worden dat de vrouw overleed aan een overdosis amfetamines, alcohol, cocaïne, ghb, mdma, drugs uit de familie van morfine én pijnstillers. Opmerkelijk, uit de lijkschouwing bleek dat er sprake was van seks voor haar dood, verder werden blauwe plekken aan haar armen en benen vastgesteld.

De twee waren bevriend en druggebruikers. Ze had zichzelf blijkbaar buitengesloten, had een taxi genomen naar Keerbergen en dat om bij K.D. te wachten tot haar vriend thuis was. Bij K.D. werd er drugs geconsumeerd. Wanneer ze enkele uren later wilde opstaan om te vertrekken, viel ze flauw. De broer van het slachtoffer, R.H., was ondertussen ook ter plaatse gekomen en zag dat haar lippen al blauw waren aangelopen. Ze overleed in het ziekenhuis. Toen de familie na haar dood haar spullen wilde komen halen bij K.D. werden ze bedreigd met een jachtgeweer. Bij een huiszoeking werden mdma, cannabis en cocaïne aangetroffen.

Naast de celstraf hangt de man 24.000 euro boete en een schadevergoeding boven het hoofd. K.D. was geen onbekende voor het gerecht, hij werd eerder al veroordeeld voor het toedienen van de verkrachtingsdrug GHB. De man stuurde zijn kat naar de zitting waarop vijf jaar cel werd gevraagd. De uitspraak volgt op 14 juni.

Lees meer over