Vader en zoon mikken met geluidskanon op hangjongeren

Update dodelijk verkeersongeval Aarschotsesteenweg

In Meerbeek is een nachtelijk dispuut tussen verschillende jongeren en enkele bewoners geëscaleerd. Een vader en zijn zoon, beiden landbouwers, besloten zondagavond om na geluidsoverlast met een geluidskanon te vuren op de jongeren. Hiermee schrikken ze normaal vogels af die het voorzien hebben op hun oogst. Daar bleef het niet bij, ook twee agenten kregen nadien nog de volle laag.

Het incident vond zondagavond rond 21 uur plaats in de Louis Andriesstraat. De politie kreeg een melding binnen van een zogenaamde schietpartij in de buurt van jeugdhuis Den Aap, dat gesloten was. Plaatselijke jeugd hing er rond aan het terras en dat was blijkbaar al de hele voorbije zomer zo. Twee plaatselijke landbouwers waren dat enorm beu. Eerst poogde het duo de jongeren met verbale agressie weg te jagen, toen dat faalde deden ze een beroep op een geluidskanon dat in normale omstandigheden op vogels wordt gericht. Dat enorme geluid moet de dieren wegjagen. Het duo moet gedacht hebben dat ze de jeugd een koekje van eigen deeg kon geven qua geluidsoverlast.

Eens de politie ter plaatse was, bleek het nog niet over te zijn. Ook hier zou het geluidskanon zijn ingezet. Het gevolg? Twee agenten met tijdelijke gehoorschade. Vader en zoon werden meegenomen voor verhoor. De politiezone Aarschot voert samen met het Leuvense parket het onderzoek in de zaak. Er werd dus een andere politiezone bij betrokken omdat agenten van de eigen zone Herko slachtoffer werden van het duo en zo geen neutraal proces-verbaal konden opstellen.

Lees meer over