Twintiger verkracht 13-jarig meisje met de mes op de keel en is niet aan zijn proefstuk toe

11 April 2024 | 10u36 | Gepost door redactie
oud-heverlee

Vier jaar cel hangt een 26-jarige man uit Grimbergen boven het hoofd. Op 2 mei 2021 had hij met zijn slachtoffer afgesproken in het bos in Haasrode om te gaan picknicken, twee keer zelfs. De tweede keer verkracht hij haar met het mes op de keel.

Beklaagde Ben D. werd eind 2022 al eens keer veroordeeld nadat hij twee minderjarige meisjes verkrachtte en een derde aanrandde. Dat laatste slachtoffer ondernam zelfs een poging tot zelfmoord omdat hij haar onder druk zette. Hij werd toen veroordeeld tot zes jaar cel, zo wisten ze bij Belga.


Dader en slachtoffer leerden elkaar kennen op de datingapp Wink. Hij had er blijkbaar een routine en deed zich voor als Idris, een 16-jarige jongen, en nam zo contact op met minderjarige meisjes. Dat zij toen 13 jaar oud was, stond duidelijk op haar profiel vermeld en ze zei het nogmaals tijdens hun chats. Gaandeweg begon hij naaktofoto’s te vragen en te krijgen. Op 2 mei 2021 kwam er een afspraak met picknick in het bos van Haasrode. Hij begon haar aan te raken, zij gaf verbaal weerwerk en panikeerde en kreeg een slag in het aangezicht.

Eens thuis bande ze hem van haar sociale media, maar de dader had haar telefoonnummer en won opnieuw haar vertrouwen. Onder druk trok ze opnieuw naar het bos, de twintiger dreigde immers haar naaktfoto’s online te delen. Daar begon hij haar andermaal aan te raken, zij spartelde tegen en hij nam vervolgens een mes dat hij tegen haar keel hield. Hij dreigde haar kapot te maken als ze niet luisterde en verkrachtte haar.

Ben D. volgde haar naar huis en dreigde met toekomstige bezoeken. Het meisje stopte met danslessen en de scouts, ze liep zelfs een leerachterstand op in haar schoolse opleiding.


Gezien de afwezigheid van schuldinzicht en een verregaande normvervaging werd 4 jaar cel gevraagd op de Leuvense rechtbank. De advocate van de veelpleger om de opslorping. In dat geval zouden de nieuwe feiten worden opgenomen in zijn huidige gevangenisstraf van zes jaar. Vonnis volgt op 14 mei.

Lees meer over