Truckchauffeur zonder rijbewijs betrapt in Lubbeek, elf chauffeurs met gsm achter het stuur

politie
Verkeersveiligheid is een prioriteit in de politiezone Lubbeek. Ze controleerden voorbije dinsdag 83 voertuigen en drie bromfietsers in Bierbeek en Lubbeek. Daar liepen er meerdere overtreders tegen de lamp.

Afleiding in het verkeer, door onder andere het gebruik van de gsm achter het stuur, zorgt jaarlijks voor heel wat verkeersonveilige situaties en ongevallen. De politiezone Lubbeek bestaande uit Lubbeek, Bierbeek, Boutersem en Holsbeek, zet graag mee zijn schouders onder de campagne "Focus op de weg, niet op je gsm" van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde).

Op dinsdag 17 mei hield de lokale politie Lubbeek een eerste actie in Korbeek-Lo, deelgemeente van Bierbeek en in Lubbeek. In totaal werden 83 voertuigen en drie bromfietsen gecontroleerd. Alle bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole , niemand legde een positieve ademtest af. 

Er werden elf onmiddellijke inningen opgesteld voor het gebruik van een gsm achter het stuur. Voorts werden er drie chauffeurs betrapt voor het niet dragen van de gordel en werden twee chauffeurs met drugs betrapt. Er werd nog een chauffeur geverbaliseerd voor een verlopen keuring. Uiteindelijk ging er nog een truckchauffeur zonder geschikt rijbewijs op de bon in Lubbeek. De truck in kwestie werd dan ook in beslag genomen.

Lees meer over