Treinverkeer onderbroken nadat trein wagen ramt

Treinsporen

Op de spoorlijn tussen Sint-Joris-Weert en Waver ligt het treinverkeer al stil sinds deze voormiddag 10.20 uur. In het Waals-Brabantse Grez-Doiceau in de Rue De Beaumont, vlakbij Sint-Agatha-Rode, reed een trein een wagen aan die op de sporen stond.

Het ging om een reizigerstrein die van Ottignies onderweg was naar Leuven. Het gevaarte reed op de grens van Waals- met Vlaams-Brabant een auto aan. De brandweer bevrijdde de bestuurder uit zijn wrak. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeerde nooit in levensgevaar.

De passagiers van de trein werden overgeheveld op een bus naar Leuven. De NMBS legde vervangbussen in tussen Waver en Sint-Joris-Weert. "We waren enkele uren in de weer met dit ongeval dat vlakbij het station van Sint-Joris-Weert plaats vond. We hopen ergens dat dit ernstige voorval voor de avondspits ofte 16 uur achter de rug zal zijn", klonk het bij Thomas Baeken, woordvoerder bij Infrabel. 

Update: Sinds 15 uur is er op de lijn tussen Waver en Sint-Joris-Weert één spoor vrijgemaakt. Treinen kunnen er om beurten gebruik van maken. Het tweede spoor werd vrijgegeven rond 16.30 uur waardoor de avondspits hinder ondervond van het vooral.

Lees meer over