ToyChamp neemt winkel over van failliete Fun in Tielt-Winge, toekomst Fun Korbeek-Lo nog onduidelijk

fun

Speelgoedexpert ToyChamp neemt de Fun-winkel over op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge. Samen met deze overname nemen ze ook de winkels in Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem en Lokeren over. Wat betreft de winkel in Korbeek-Lo is er vooralsnog geen duidelijkheid. Afgelopen donderdag sloten de Fun winkels hun deuren na een uitverkoop waarop veel volk afkwam. Pittig detail, voor de overnemer is het een thuiskomst want de de familie Nolmans begon hun avontuur in 1986 in Sint-Joris-Winge.

Recent gingen de Fun-winkels failliet en hielden ze uitverkoop. Ook in die van Korbeek-Lo en Tielt-Winge stonden mensen aan te schuiven. Nu is er dus een toekomst voor de winkel met de overname door ToyChamp. Het bedrijf belooft alvast een maximaal behoud van tewerkstelling.

Een en ander werd door ToyChamp zelf bevestigd in een persbericht. “Het is geen nieuws dat de retailsector turbulente tijden doormaakt. Dat geldt ook voor de speelgoedsector. ToyChamp weet daar met haar focus op winkelbeleving goed op in te spelen en heeft daardoor in de voorbije jaren haar marktpositie sterk kunnen verbeteren. Met name in Nederland, waar ToyChamp een landelijke dekking heeft met 24 experience superstores. In België heeft ToyChamp negen winkels, en sinds oktober 2023 hebben ToyChamp Holding NV en Nolmans Management International BV 75% van de aandelen van Dreamland NV overgenomen van Colruyt Group. Hiermee heeft de groep ook in België een landelijke dekking met haar winkelpark”, luidt het in het persbericht op hun site.

ToyChamp Holding zal negen locaties omtoveren tot andere winkels. Voor DreamLand betreft het drie relocaties in Mechelen, Roeselare en Veurne. Voor ToyChamp zullen in Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem, Dendermonde, Lokeren en Sint-Joris-Winge de voormalige Fun-winkels omgebouwd worden tot ToyChamp. “Hierbij zullen aanzienlijke investeringen worden gedaan in het kader van duurzaamheid en een inspirerende winkelbeleving”, luidt het nog in het persbericht.

Voor de familie Nolmans is de overname van de winkel in Sint-Joris-Winge een soort van thuiskomen want hun avontuur begon in 1986 in de gemeente.

“Als Belgisch familiebedrijf zijn we zeer verheugd om deze nieuwe stap te kunnen zetten en een deel van de winkels waar Fun en haar medewerkers jaren aan gewerkt hebben, een mooie toekomst te bieden. Op deze wijze is ook de Belgische verankering van een deel van de fysieke speelgoedretail gegarandeerd met een duurzame tewerkstelling als gevolg”, zegt  Koen Nolmans, CEO van ToyChamp en DreamLand, hierover nog.