Toekomst vaccinatiecentrum Kampenhout voorlopig verzekerd

9 december 2021 | 12u28 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum kampenhout
De zes betrokken gemeenten bereikten een akkoord om de oude witloofveiling van Kampenhout zeker tot april 2022 als vaccinatiecentrum te blijven gebruiken.  

De kogel is door de kerk. Het Vaccinatiecentrum Kampenhout Sas zal de inwoners van Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst, Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen blijven ontvangen tot eind april 2022. Na eerst mogelijke alternatieven te hebben onderzocht en te hebben nagegaan of de bestaande opzet kon behouden blijven bij het Agentschap Zorg, werd beslist de bestaande locatie te behouden. "Voor de gemeenten betekent dit geen wijziging in de werking", aldus de Haachtse burgemeester Steven Swiggers (Open VLD). "Dat was meteen ook de belangrijkste reden voor het behoud, anders moesten we immers beginnen opsplitsen, een andere locatie zoeken." Ook financieel heeft deze beslissing geen negatieve impact op de gemeentelijke kassa's. "Momenteel krijgen we 80% van de initiële logistieke ondersteuning", aldus nog Swiggers. "Vanaf Nieuwjaar krijgen we terug 100%."

De inwoners van de 6 gemeentes zullen dan ook tot eind april voor hun eerste, tweede of derde prik in het gekende vaccinatiecentrum terecht kunnen. "Voor nadien is het nog afwachten",  gaat hij verder. "Komt er nog een volgende prik voor iedereen of niet? Het is wel de bedoeling om op termijn de vaccinatie in te kantelen in de reguliere zorg, maar daar is het nu nog te vroeg voor daar de huisartsen overbelast zijn. Zolang iedereen een prik kan krijgen is centrale vaccinatie op 1 punt aangewezen."

Lees meer over