Snellaadstation geopend vlakbij afrit van de E40 in Boutersem

23 december 2022 | 17u01 | Gepost door christian.henn…
Het snellaadstation in Neervelp

Fastned opende in Boutersem zijn nieuwste snellaadstation in België. Op de carpoolparking, vlakbij afrit 24 op de E40 aan de Waversesteenweg in Neervelp, heeft het Europese snellaadbedrijf een laadstation met vier 300 kW snelladers voor elektrische voertuigen geïnstalleerd. 

Boutersem is het zeventiende Fastned-station in België, en kan per dag honderden elektrische wagens van stroom voorzien. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met stroom van zon en wind. Het station op de carpoolparking is uitgerust met het typische gele dak, inclusief zonnepanelen.

Het snellaadstation is onderdeel van in totaal tien locaties die Fastned in 2021 vergund kreeg door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). 

In België kwamen er vorig jaar bijna 23.000 nieuwe elektrische wagens bij, een stijging van 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor. “De snellaadstations zijn cruciaal om die snelle groei bij te houden”, zegt Tuur De Coninck, Country Manager bij Fastned. “Boutersem is bovendien een heel waardevolle locatie voor wie naar Luik of verder richting Duitsland wil rijden, en terug.” 

Lees meer over