Politiezone Voer en Dijle noteerde voorbije weekend 16 inbraken, waarvan maar liefst 11 in Oud-Heverlee

Mislukte inbraken

De politiezone Voer en Dijle moest het voorbije weekend maar liefst 16 inbraken verwerken. Vooral in Oud-Heverlee en Bertem waren de dieven actief, steeds drongen ze binnen via de achterzijde.

In Bertem werden er tot nu toe vier inbraken genoteerd. In de Bosstraat in Bertem werd op het eerste zicht niets gestolen. In de Blokkenstraat vlakbij maakten de daders uit de kantine van Atletiekpark Korbeek-Dijle chips en snoep buit. Er werd een slot van een deur afgebroken. In de Egenhovenstraat moest eveneens een slot eraan, er werden juwelen en 40 euro gestolen. Op de Grauwe Steenberg verdwenen juwelen in de vorm van onder andere een ring en een trouwring. Hier sneuvelde een raam. Op de Jezus Eiklaan in Tervuren werd een flat op de eerste verdieping opengebroken, hier is het nadeel nog onbekend.

In Oud-Heverlee kregen ze minstens elf keer dieven over de vloer. Op de Winkelweg raakten ze binnen in een pand via het raam op het gelijkvloers. Of er buit werd gemaakt, was onbekend. Bij de buren werd eveneens een raam geforceerd, hier werden een airsoftwapen en juwelen buit gemaakt. Op de Fazantenlaan, enkele straten verder, raakten ze binnen via de eerste verdieping. Daar namen ze horloges, juwelen en handtassen mee. Even verderop in de straat verdwenen juwelen en cash geld. Op de Olmenlaan leek er op het eerste zicht niets te zijn verdwenen, hier werd een deur opengebroken. Op de Waversebaan werd eveneens ingebroken, daar werd een wagen met twee verdachten gestopt. Na controle bleken ze niets met de inbraken te maken te hebben. Op de Jozef Vandezandestraat werd een achterdeur opengebroken, vooralsnog werd er geen nadeel genoteerd. Op de Acacialaan hoorde een bewoner maandagochtend iets en merkte hij dat zijn achterdeur openstond. De dief was gevlucht, maar had nog snel de lens van een fototoestel gestolen. In de Francis Crabbéstraat werd een bewoner maandagochtend omstreeks 4.30 uur wakker door lawaai. Bij een controle doorheen zijn pand merkte hij dat een zijdeur openstond en dat verschillende laptops waren verdwenen. In de Vaalbeekstraat plaatsten de daders een tafel op het terras om naar het raam van de bovenste verdieping te klauteren. Op de Leuvensestraat in Sint-Joris-Weert hadden de inbrekers de hond des huizes in de keuken opgesloten. Het was niet bekend of ze er buit maakten.

“Het is absoluut niet fijn werken zo. De daders maken ook steeds veel kapot en schuwen daarbij het maken van enig geluid niet op zoek naar buit. Gelukkig gingen ze niet overal even nauwgezet te werk en lieten ze wat sporen achter. Het Leuvense parket stuurde het labo erop af, hopelijk krijgen we deze actieve dieven snel te pakken”, wist woordvoerder van de politiezone Voer en Dijle, commissaris Kris Geeraerts.

Wie in de gemeentes Oud-Heverlee, Bertem, Huldenberg en Tervuren inbrekers zou opmerken of een verdachte toestand, wordt gevraagd naar 016 55 13 55 te bellen. Indien er dringende politiehulp nodig is, zoals wanneer er dieven op heterdaad worden betrapt, dan kan er naar het nummer 101 gebeld worden.

Lees meer over