Politie controleert in Herent en Kortenberg gericht in inbraakgevoelige wijken

Verkeerscontrole
Met de start van de donkere maanden organiseerde de politiezone HerKo gisterenavond een actie waarbij er zowel met anonieme als met reguliere politievoertuigen gericht werd gepatrouilleerd in inbraakgevoelige wijken.

Aangezien uit het verleden blijkt dat inbrekers zich soms met het openbaar vervoer verplaatsen om hun slag te slaan, was de actie ook gericht op het controleren van bussen van De Lijn en de stationsomgevingen. In de verschillende treinstations op het grondgebied van HerKo werd te voet gepatrouilleerd. Treinbegeleiders werden bevraagd of zij verdachte personen of toestanden hadden opgemerkt.

In totaal werden enkele treinen, drie lijnbussen en 21 voertuigen aan een controle onderworpen. Daarbij werden zeven verdachte personen grondig gecontroleerd. Er werden geen voertuigen of personen aangetroffen die konden gelinkt worden aan diefstallen.

Ook aan sensibilisering werd gedacht: aan buurtbewoners en treinreizigers werd een folder met info over diefstalpreventie overhandigd. Inbraken en andere diefstallen zijn een belangrijke prioriteit van de politiezone HerKo. Ook de komende maanden zullen er nog gerichte acties plaatsvinden!

Lees meer over