Politie controleert in februari op zwaar verkeer

Illustratiebeeld.
De politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen hanteert in februari 2023 een themamaand, namelijk zwaar vervoer. Meer bepaald het controleren van zwaar vervoer.

“Ook al is het aantal letselongevallen per afgelegde afstand beduidend lager voor vrachtwagens dan voor andere voertuigen, toch zijn deze gevaarlijker. De verkeersongevallen waarin zware voertuigen betrokken zijn, zijn veel ernstiger dan andere ongevallen en kennen te vaak zelfs een dodelijke afloop”, klonk het bij de betrokken politiezone.

Een steeds terugkerende klacht in dorpscentra, schoolomgevingen of woongebieden is de overlast die zware vrachtwagens veroorzaken. Lawaai, snelheid, onaangepast rijgedrag of inbreuken op toegangsverbod voor vrachtverkeer zorgen voor gevaar en een toenemend onveiligheidsgevoel bij bewoners, fietsers en voetgangers.

Genoeg redenen om het onderwerp vrachtverkeer in de politiezone als terugkerend thema nogmaals ter hand te nemen. Daarom zullen de politiediensten van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen tijdens de maand februari meerdere uitgebreide controles houden op alle aspecten van zwaar vervoer en zullen alle inbreuken beboet worden.

Lees meer over